ABETARE SHQIPTARE PDF

Abetarja e pare e gjuhes shqipe, ajo e vitit , me titull "Fort i shkurter e i perdorshem Evetar shqip", u pergatit nga personaliteti i shquar e Rilindjes Kombetare, Naum Veqilharxhi. Hartimi dhe realizimi i kesaj abetareje e vuri Shqiperine ne rradhen e vendeve te qyteteruara, duke treguar se ky vend i vogel ka nje popull me karakteristikat e tij, me gjuhen dhe zakonet e veta dhe me nje thesar te trasheguar nga brezat. Ky program i pare kulturor-arsimor u ribotua me me titull "Fare i ri Evetar shqip per djem nismetare", me 50 faqe dhe me disa copa leximi. Kostandin Kristoforidhi, nje figure tjeter e shquar e Rilindjes Kombetare, i cili ne vitin botoi nje abetare gegerisht dhe nje toskerisht dhe u mesoi me to shqipen shume bashkeatdhetareve gjate udhetimeve neper Shqiperi. Epoken e re per librat shkollore dhe pergatitjen e truallit per shkollen kombetare e pergatiten figurat e njohura si Jani Vreto, Sami Frasheri, Pashko Vasa dhe Koto Hoxhi, te cilet, gjate periudhes se Lidhjes Shqiptare te Prizrenit ne vitin , botuan "Alfabetarja e gjuhes shqipe".

Author:Garn Dodal
Country:Haiti
Language:English (Spanish)
Genre:Technology
Published (Last):27 July 2009
Pages:311
PDF File Size:19.50 Mb
ePub File Size:15.86 Mb
ISBN:837-5-26219-236-3
Downloads:73112
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:KilrajasAbetarja e pare e gjuhes shqipe, ajo e vitit , me titull "Fort i shkurter e i perdorshem Evetar shqip", u pergatit nga personaliteti i shquar e Rilindjes Kombetare, Naum Veqilharxhi. Hartimi dhe realizimi i kesaj abetareje e vuri Shqiperine ne rradhen e vendeve te qyteteruara, duke treguar se ky vend i vogel ka nje popull me karakteristikat e tij, me gjuhen dhe zakonet e veta dhe me nje thesar te trasheguar nga brezat. Ky program i pare kulturor-arsimor u ribotua me me titull "Fare i ri Evetar shqip per djem nismetare", me 50 faqe dhe me disa copa leximi.

Kostandin Kristoforidhi, nje figure tjeter e shquar e Rilindjes Kombetare, i cili ne vitin botoi nje abetare gegerisht dhe nje toskerisht dhe u mesoi me to shqipen shume bashkeatdhetareve gjate udhetimeve neper Shqiperi. Epoken e re per librat shkollore dhe pergatitjen e truallit per shkollen kombetare e pergatiten figurat e njohura si Jani Vreto, Sami Frasheri, Pashko Vasa dhe Koto Hoxhi, te cilet, gjate periudhes se Lidhjes Shqiptare te Prizrenit ne vitin , botuan "Alfabetarja e gjuhes shqipe".

Me pas, rruga e hartimit te Abetares shqipe kalon nder emra te njohur, te cilet punuan me perkushtim brenda dhe jashte vendit si Luigj Gurakuqi , Parashqevi Qiriazi , Nikolla Lako , Simon Shuteriqi etj, dhe ne vitet e mevonshme A.

Xhuvani, Th. Papapano, M. Logoreci, J. Minga, duke krijuar keshtu nje tradite te mire. Punimi i mirefillte shkencor i Abetares shqipe u be pas vitit , pergatitja e te cilit u vu mbi baza shkencore pedagogjike e gjuhesore. Abetaret e viteve te fundit jane perpunuar duke u mbeshtetur ne arritjet e gjuhesise dhe te pervojes se fituar nga shkolla shqiptare te shoqeruara me ilustrime, te cilat i pershtaten vecorive psikologjike te moshes dhe kerkesave gjuhesore te femijve.

BHAJA GOVINDAM MEANING IN PDF

ABETARJA SHQIPTARE

Mezisho We are looking for talented app critics! All software names, brands, company names, registered and well-known trademarks mentioned on Freepps. I, the copyright holder of this work, hereby publish it under the following license:. Please help improve this media file by adding it to one or more categories, so it may be associated with related media files how?

INNOVATIONSMANAGEMENT HAUSCHILDT PDF

ABETARE SHQIPTARE PDF

Get a Freepps Premium subscription and unlock exclusive ad-free access to everything we offer. Alfabeti Shqip — Abetare is a free Android app for your kids to learn the Albanian alphabet in an educational and interactive way. On that page you can get and easily install it on a mobile phone or an Android-based tablet. Alfabeti Shqip — Abetare. All 36 letters of the alphabet are accompanied by illustrations and entertaining narrative. Copyrighted materials belong to their respective owners.

Related Articles